ÜYE GİRİŞİ ÜYE OLMAK İÇİN ALTTAKİ LİNK İ TIKLA

ŞİRVAN

Sirvan ilcesi ayni zamanda pekmeziyle de ünlüdür. Dişlinar köyünde üretilen zivzik narı ile meşhur olup Ormanbağı Köyü üretimi 

pekmezi de meşhurdur. İlçede canlı alabalık tesisleri mevcut olup Siirt ili ile arasındaki mesafe 26 km dir. 
Image 
ŞİRVAN İLÇE TARİH

77 Yılında Roma etkinliğine giren Şirvan, 395'ten sonra Bizans, 572 Yılında Sasani Devletinin hakimiyeti altında kalmıştır. 700'lerde Arapların eline geçen Şirvan, 1100 yılında Artuklu, 1243'te Moğol egemenliğine girdikten sonra 1514 Yılında Osmanlı topraklarına katılmıştır.

Şirvan ilçesi cumhuriyetten önce imparatorluk idaresinde Siirt sancağına bağlı en eski yerleşim birimlerinden biridir.1871 tarihli diyarbakır salnamesinde Siirt sancağına bağlı dört kaza arasında şirvan kazası da sayılmaktadır.

Güneydoğu anadolu bölgesinde Siirt sınırları içerisinde yer alan şirvan ilin hemen kuzeyindedir ilçenin doğusunda pervari ilçesi batısında baykan kuzeyinde Bitlis ili doğusunda Hizan ilçesi güneyinde de Siirt ili vardır. 1034 km kare yüzölçümlü olup 57 köyü vardır şirvan engebeli arazisi fazla olan ilçelerden biridir.

Şirvanın başlıca dağları kuzeyinde hasteri kuzey doğusunda bardak dağı siser tepesi ve bacavan dağı, güneyinde kaş dağı bulunmaktadır.İlçenin iklimi kara iklimidir. Kışları soğuk olup, yazları sıcaktır.sonbahar ve kış mevsimleri yağışlı geçmektedir.

ŞİRVAN İLÇE COĞRAFYA
Güneydoğu Anadolu bölgesinde Siirt sınırları içerisinde yer alan Şirvan, ilin hemen kuzeyindedir. İlçenin doğusunda Pervari, batısında Baykan ilçeleri, kuzeyinde Bitlis ili, doğusunda ise Bitlis'e bağlı Hizan ilçesi bulunan Şirvan'ın güneyinde ise bağlı bulunduğu Siirt ili vardır. 1034 km kare yüzölçümüne sahip olan Şirvan İlçemiz 57 köyü ile oldukça engebeli arazisi olan ilçelerden biridir.

Şirvan'ın başlıca dağları kuzeyinde Hasteri, kuzey doğusunda Bardak Dağı, Bitlis'e sınırı olan Siser Tepesi ve Bacavan Dağı, Güneyinde Kaş Dağı bulunmaktadır. İlçenin iklimi kara iklimidir. Kışları soğuk olup, yazları sıcaktır. Sonbahar ve kış mevsimleri yağışlı geçmektedir.

ŞİRVAN İLÇE NÜFUS
ŞİRVAN MERKEZ
Kadın
Erkek
Toplam
2.141
2.643
4.785
ŞİRVAN KÖYLER
Kadın
Erkek
Toplam
9.655
9.614
19.269